Hele familie Chabot te gast

De familie Chabot schrijft het Boekenweekgeschenk van 2024 en is bij ons te gast op 23 maart. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Boekenweek dat een heel gezin het geschenk schrijft.

Stichting CPNB heeft Bart Chabot en zijn gezin gevraagd vanwege het thema van de 89e Boekenweek: Bij ons in de familie.

Voor Bart en zijn zoons Sebastiaan, Maurits en Splinter is het schrijversvak niet nieuw, maar zijn vrouw Yolanda en jongste zoon Storm maken met het Boekenweekgeschenk hun debuut. Het boek heet Gezinsverpakking.

Bart Chabot “Tegen dit zinderende en unieke plan van de CPNB om samen de Boekenweek kleur te geven konden we simpelweg geen nee zeggen. Het is de grootste en hoogste eer. En het was zo’n feest om samen te schrijven.”

Naast het Boekenweekgeschenk schrijft Bart Chabot een poëziebundel ter gelegenheid van de Boekenweek. De afgelopen 34 jaar schreven verschillende auteurs een essay, maar dit jaar komt daar een poëziebundel voor in de plaats. De bundel, getiteld Ooievaarsblues, bestaat uit oud werk en nieuwe gedichten van Chabot.

Interviewer: Onno Blom

Onno Blom is auteur en sinds 2011 literair recensent voor de tijdschriften Vrij Nederland en George Magazine, en de dagbladen Trouw en De Standaard. Vanaf september 2012 is hij een van de drie vaste medewerkers van de boekenrubriek van het radioprogramma TROS Nieuwsshow op zaterdagochtend. Ook is hij regelmatig te gast in het programma OBA Live van HUMAN. Anno 2021 schrijft Blom voor het boekenkatern van de Volkskrant.


Locatie: De Bibliotheek Eemland, in Het Eemhuis
Aanvangstijden:  20.00 uur & 21.15 uur
Prijs: Onderdeel van het passe-partout

familie Chabot, fotografie © Vincent Mentzel

 

Locatie:

Bibliotheek Het Eemhuis
Eemplein 71, 3812 EA Amersfoort

De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup