Babs Gons, Dichter des Vaderlands

We zijn heel trots op de komst van Babs Gons naar de Nacht van de Literatuur. We ontvangen haar in De Drie Ringen, waar zoals elk jaar een poëzie-programma te zien en te beluisteren is.
Babs Gons debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar die werd genomineerd voor de Herman de Coninck-prijs en de Poëziedebuutprijs. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekgedicht en won ze een Poëzie-ster met een van haar gedichten. In 2021 verscheen een kinderboek van haar hand: Het Begint Met Een Droom (Gottmer). In 2022 was ze een van twee winnaars van De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie.

Naast poëzie schrijft ze verhalen en artikelen en is ze columnist voor onder andere Het Parool. Deze verhalen werden voor de krant in juni 2022 onder de naam Alles Wat Je Liefhebt Wordt Mooi uitgegeven door Atlas Contact. Ze was de Vrije Schrijver 2021/22 van de Vrije Universiteit en is lid van de Akademie van Kunsten. Gons is de Dichter des Vaderlands van september 2023 tot september 2025.

Zij treedt tijdens de eerste twee rondes op. Daarnaast treden op: studenten van de HKU opleiding writing for performance en dichter Twan Vet.

 

Locatie: De Drie Ringen
Aanvangstijden:  20.00 en 21.15 uur
Prijs: Onderdeel van het passe-partout

Babs Gons ; Dichter des Vaderlands © Annaleen Louwes

Locatie : De Drie Ringen

De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup