Connie Palmen

Natuurlijk komt zij tijdens de Nacht van de Literatuur over haar gloednieuwe boek Voornamelijk Vrouwen vertellen. Het bevat een verzameling persoonlijke essays over elf vrouwen (inclusief Connie zelf) en één man (auteur Philip Roth), die allemaal op een volstrekt eigengereide manier hun leven vormgeven.  Het Parool vindt Voornamelijk Vrouwen  ’een intelligente, enthousiasmerende essaybundel die aanzet tot lezen, en getuigt van een diep persoonlijke leeshouding’.

Goede wijn behoeft geen krans. Bijna iedereen heeft haar debuutroman De Wetten, waarin zij zeven mannen portretteert, gelezen. En wie smulde niet van de roman I.M. over haar verhouding met journalist Ischa Meijer? Ook haar romans De Vriendschap en Geheel de Uwe zijn door de pers goed ontvangen en onderscheiden met verschillende literaire prijzen. Haar Boekenweekgeschenk De Erfenis (1999) is in een recordoplage van 745.000 gedrukt en van I.M. werden binnen een paar weken 100.00 exemplaren verkocht.

Zij behoort ongetwijfeld tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd.

 

 

Aanvangstijden: 
Prijs: Onderdeel van het passe partout

Connie Palmen, fotografie © Fjodor Buis

 

De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup