Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen ‘de man die met feilloze precisie zijn pen als wapen hanteert’ (De Limburger) en daardoor gevreesd wordt door menig city marketeer komt naar de Nacht van de Literatuur 2024 Hij leest uiteraard voor uit zijn lijvige ‘Totaal’ boeken en wordt geïnterviewd door Lolies van Grunsven

Marcel van Roosmalen heeft met de uitgave van Totaal het genre van de reportage definitief op de kaart heeft gezet. Maar nog meer lezers zullen hem kennen van zijn columns in NRC, die tot de meest gelezen stukken van de krant behoren. Daarnaast laat hij wekelijks van zich horen als Druktemaker bij De Nieuws BV op NPO Radio 1, met Gijs Groenteman heeft hij de populaire dagelijkse podcast Weer een dag, tourde hij met De pannenkoekencaravan langs alle grote (en kleine) Nederlandse theaters en in Studio Voetbal had hij een vaste rubriek, Korte Corner, waarin hij vertelde wat hem opviel aan het voetbalnieuws. Sinds januari 2021 presenteert hij samen met Gijs Groenteman het tv-programma Media Inside, sinds 18 september 2023 Van Roosmalen & Groenteman, op NPO 3. In juni 2023 presenteerde hij samen met Gijs Groenteman de talkshow Marcel & Gijs op SBS6.

Totaal 2 bevat de beste columns van Marcel van Roosmalen, waarbij de radio- en televisiecolumns via een QR-code in het boek te zien en te beluisteren zijn. Ongeacht het medium of het onderwerp wordt elk stuk van zijn hand gekenmerkt door dat typische gevoel voor understatement dat Van Roosmalen eigen is. Tegendraads, met oog voor het kleine en bizarre, vaak actueel, soms snoeihard en uitgesproken, dan weer persoonlijk en ontroerend.


Interviewer
Lolies van Grunsven (1971) heeft sinds 2010 een eigen literair agentschap: Van Grunsven Creative Management. Ze begeleidt auteurs als Thomas Acda, Maartje Wortel, Marcel van Roosmalen, Anne-Gine Goemans en Thomas Heerma van Voss.

 

Locatie: Mannenzaal
Aanvangstijden:  21.15 uur en 22.30 uur

Prijs: Onderdeel van het passe-partout

Marcel van Roosmalen, fotografie © Martin Dijkstra

 

Locatie: De Mannenzaal


De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup