Gedichten de Drie Ringen

Rosa Schogt (1980) schrijft gedichten, begeleidt schrijvers en theatermakers, ontwikkelt lesmateriaal en geeft poëzielessen. In 2019 verscheen haar goed ontvangen debuutbundel ‘Dansen te ontspringen’ bij de Arbeiderspers, ‘zelfverzekerde en uitgesproken poëzie, vol durf, humor en talige doelgerichtheid’ (Volkskrant). Haar gedichten stonden o.a. in Revisor, NRC, Tijdschrift Landdauer en Meander, en ze treedt vaak op, bijvoorbeeld op Dichters in de Prinsentuin (2016, 2019), Read My World (2018) en De Nacht van de Poëzie (2019, 2021). Voor haar tweede bundel, over groei van en in het vrouwelijk lichaam, was Rosa afgelopen jaar artist in residence bij het Van Amerongen Lab – Developmental, Stem Cell Cancer Biology, aan de UvA, waar onderzoek naar borstweefsel wordt gedaan.

 

Twan Vet (1998) schrijft poëzie, proza, liedteksten en muziek. Zijn gedichten werden gepubliceerd door onder meer de Revisor, Het Liegend Konijn, DW B en Deus Ex Machina, hij blogt wekelijks voor Tirade en is mede-oprichter en redacteur van literair tijdschrift Landauer. Hij draagt zijn poëzie regelmatig voor op podia, onder meer bij Dichters in de Prinsentuin en de Nacht van de Literatuur. In 2021 was Twan Ambassadeur van de Vrijheid voor Bevrijdingsfestival Utrecht. Van 2021 tot 2024 is hij Stadsdichter van Amersfoort.

 
Studenten Writing for Performance

Naast Rosa en Twan brengen niet minder dan acht studenten van de opleiding Writing for Performance hun poëzie ten gehore. Deze voltijds HBO-studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht leidt studenten op in het schrijven voor theater, film, tv, proza, poëzie en nieuwe media. De schrijfopleiding leverde al veel succesvolle schrijvers en dichters af, en de laatste jaren spelen studenten en alumni een steeds grotere rol in de wereld van poetry slam en spoken word.

Stadsbrouwerij De Drie Ringen is al een literaire locatie sinds de begindagen van de Nacht van de Literatuur. Schrijvers en dichters dragen voor tussen de brouwketels en barkrukken, en bier en literatuur vloeien rijkelijk in elkaar over. De Drie Ringen brouwt al bier sinds 1626, en bevindt zich midden in het historische hart van Amersfoort, vlakbij de beroemde Koppelpoort. Op de tap vind je alle populaire eigen bieren van De Drie Ringen, zoals de Vuurvogel, Zilver, en natuurlijk het Amersfoortse Stadsbier. De brouwerij is ook te boeken als trouwlocatie, voor recepties, en er worden rondleidingen en bierproeverijen georganiseerd. Zoek je nog een mooi geschenk? Vraag aan de bar dan eens naar de bierpakketten, sweaters én de huisgemaakte biermosterd!

Tijd: doorlopend van 20.00 tot 23.15 uur
Prijs: gratis, zolang er binnen ruimte is, is de deur altijd open.

Rosa Schogt, foto: Patrick Post

Twan Vet

Locatie:

De Drie Ringen
Kleine Spui 18, 3811 BE Amersfoort


De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup