Edward van de Vendel

Edward van de Vendel heeft ruim 100 boeken geschreven voor jeugd en jong-volwassenen. Daaronder zijn prentenboeken, romans voor young adults, dichtbundels en informatieve boeken. Hiervoor ontving hij veel indrukwekkende prijzen en nominaties, niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Zijn werk is uitgegeven in 25 landen.
Voor jongeren en young adults schreef hij oa. De dagen van de bluegrassliefde, Ons derde lichaam en Oliver. Hij is initiatiefnemer van de boeken-series  Querido Glow (voor jongeren met LHBTQIA+ hoofdpersonen) en Slash (gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren).
Daarnaast maakt hij podcasts, zoals Gloei naar aanleiding van zijn gelijknamige boek. Voor het boek Gloei interviewde hij eenentwintig jongeren.  Ze vertelden openhartig over dat wat er in hun leven gloeit: liefde, woede, ambitie. Hoe divers ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: hun geaardheid of hun gender wijkt af van die van de meerderheid. Bij elk interview staat van de jongere een gedicht van Edward en een portret van Floor de Goede. Na alle interviews lees je wat er daarná is gebeurd. Na het uitbrengen van dit succesvolle boek hield hij gesprekken met meer mensen uit het hele LHBTQIA+-spectrum en van allerlei leeftijdsgroepen. Ze tonen aan dat gender en geaardheid maar een onderdeel van iemands leven zijn. Deze podcasts vind je op: www.gloeipodcast.nlTijdens de Nacht van de Literatuur wordt Edward geïnterviewd door Nienke Gorter. Naast ‘Gloei’ komen natuurlijk ook zijn gedichten aan bod, zoals die in ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’ en zijn nieuwe bundel ‘Gelukkig en blij’ die in mei 2023 verschijnt.

www.edwardvandevendel.nl

Nienke Gorter (interviewer). Na de School voor de Journalistiek in Zwolle werkte Nienke bij verschillende omroepen. Ze presenteerde radioprogramma’s en deed verslaggeving, regie en redactiewerk. Nadat ze het roer omgooide en in het welzijnswerk terecht kwam,miste ze toch de journalistiek. Ze kreeg een column in AD-Amersfoortse Courant en schreef daar zeven jaar lang wekelijks voor. Afgelopen jaar kwam haar boek ‘Amersfoorts Bovengemiddeld’ uit: een boek met columns over Amersfoort, dat ze samen schreef met haar man Marcoen Hopstaken. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Bram Petraeus. Eerder interviewde Nienke voor de Nacht van de Literatuur al Diggy Dex en Eva Kelder.

Aanvangstijden: 21.15 & 22.30
Prijs: Onderdeel van het passe partout

Locatie: St.Aegtenkapel

’t Zand 37, Amersfoort 

De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup