Culturele Apotheek

Boeken op recept door de culturele apotheek

Deze bijzondere apotheek verstrekt geen farmaceutische hulp, maar literaire medicatie. Het biedt je proza en poëzie als medicijnen tegen alledaags levensleed.

Op zaterdag 18 maart, de Nacht van de literatuur, zijn de apothekers van 20.00 tot 23:00 te bezoeken in het KAdECafé. Tijdens deze inloopspreekuren krijg je boeken, verhalen en gedichten op recept. Kom langs en ervaar de versterkende kracht van literatuur!

Over Culturele Apotheek

Ben je het lome lezen verleerd en wil je je weer eens kunnen verliezen in een boek? Heb je behoefte aan ontspanning, troost of een geheel nieuwe kijk op de wereld om je heen? Of zoek je bijvoorbeeld boeken die je helpen om slapeloosheid, liefdesverdriet of werkwalging te lijf te gaan? Wij mixen literaire parels tot een elixer dat je helpt nadenken over prangende vragen. Ons persoonlijke leesadvies werkt!

Literaire medicatie

Het idee achter de Culturele Apotheek is simpel. Literatuur kan – net als theater, muziek en beeldende kunst dat kunnen – ontspanning, inspiratie of stof tot nadenken bieden. In sommige romans kun je schuilen, om andere kun je lachen en soms verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt door een gedicht, songtekst of boek.
Ook kan literatuur je helpen bij alledaagse vragen en kwalen. Neem bijvoorbeeld keuzestress, of liefdesverdriet, of sociale-media moeheid, of onvervulde verlangens. Boeken kunnen je een spiegel voorhouden, je inspireren om het anders te doen, troosten dat je niet de enige bent of je laten grinniken om o zo herkenbare menselijke misère.
Onze bijzondere apotheek verstrekt geen poedertjes, maar wel dikke pillen. Geen zalfjes, maar wel verzachtend leesvoer. Geen pleisters, maar wel proza en poëzie die de schaafwonden van het leven helpen helen. Kortom: met veel plezier en overtuiging zetten wij literatuur in als medicijn om alledaags levensleed te verlichten of na te kunnen denken over prangende vragen. Daartoe biedt de Culturele Apotheek een heel scala aan literaire activiteiten die gegarandeerd origineel, heilzaam en proefdiervrij zijn.

www.cultureleapotheek.nl

Tijden: doorlopend van 20.00 tot 22.00 uur
Prijs: gratis

 

Locatie:

KAdE Cafe
Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort


De Nacht van de Literatuur wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup