Tülin Erkan over ‘Honingeter’

Tülin Erkan is een Belgische schrijfster, redacteur en taalneuroot. Ze groeide meertalig op en bracht haar zomers door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als ‘half’ omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. Voor Tülin is taal een plek om in te wonen.

Haar debuutroman ‘Honingeter’ speelt zich af in de verstilde sfeer van een vliegveld waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst.

Het is een zoektocht naar de juiste woorden en hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van plekken en mensen, zelfs als je je nooit ergens helemaal thuis voelt

HKU Writing for Performance
Van ‘Honingeter’ wordt een kort scène geschreven door Dara Bazelet; studente ‘Writing for Perfomance’ aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Dara is ook bicultureel opgegroeid en altijd omringd geweest met verschillende culturen en talen. Zoeken naar woorden speelde van jongs af aan een grote rol.

Theater
De scène wordt gespeeld door studenten Eva Goze en Mounssif El Yamlahi van de Theater Vooropleiding Amersfoort.

Caroline Nelissen over ‘Slapen op beton’

Caroline Nelissen (Woudenberg) groeit op in Hilversum. Volgt de HBS in Utrecht. Ze was gymnastiek docente in Israël en cabin-attendant bij de KLM. In 2014 schreef ze daarover het boek ‘Kijk daar loopt een stewardess’. In haar eerste boek D@ten ( 2012 ) vertelt ze over haar ervaringen tijdens het daten via internet. De roman ‘Slapen op beton’ is haar eerste biografie.

Slapen op beton is een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over vernedering, uitbuiting en mishandeling door vrouwen. Dit aangrijpende verhaal speelt zich af aan het einde van de vorige eeuw.

Wim Duijst over ‘Rein’

Wim Duijst woont en werkt in Utrecht, maar is opgegroeid in Spakenburg. Nadat zijn eerste twee boeken bij De Geus verschenen, publiceerde hij in 2012 bij Uitgeverij Marmer de roman ‘Zwijgend verleden’. Daarna volgden ‘De engel van SpakenburgEen man uit de krant’, de novelle ‘Dood zaad’ en ‘Het verzwegen kind’. Bunschoten- Spakenburg speelt vaak een rol in zijn romans, zoals ook in zijn nieuwste roman ‘Rein’, gebaseerd op zijn eigen ervaring als nierdonor.

Rein is een indrukwekkend verhaal over een niertransplantatie die tot stand komt door een oproep op facebook. Vanuit alle invalshoeken lees je over de impact van het besluit om te doneren. Er komen geheimen boven en het wordt duidelijk hoe elke beslissing gevolgen heeft.

Aanvangstijden: 21.15 & 22.30 uur
Prijs: Onderdeel van het passe partout

Locatie

De observant

Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort

Schrijvers op de Planken wordt mede mogelijk gemaakt door:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup