De jaarlijkse Nacht van de Literatuur in Amersfoort wordt georganiseerd door een enthousiast vrijwillig team van oudgedienden en vers bloed. Wat ons bindt, is de liefde voor literatuur uit alle genres en de wens om deze liefde te vieren tijdens dit unieke festival. Doe jij ook mee?

In de komende jaren willen we ons team verbreden en vergroten. Daarom zoeken we betrokken mensen die ons willen helpen om De Nacht tot het succes te maken dat het al sinds 2015 is! Sinds 2022 is de Nacht van de Literatuur gekoppeld aan het laatste weekend van de landelijke Boekenweek. Dat is meestal halverwege maart of het weekend daarna.

Wie zoeken we?

  • Iemand met verstand van en plezier in het maken van content voor social media; dit speelt vooral in de drie maanden voorafgaand aan het festival. In de rest van het jaar draai je mee met het pr-team.
  • Iemand die zich willen inzetten voor de combinatie literatuur en muziek.
  • Mensen die het leuk vinden om van de Nacht zelf op 10 april een succes te maken! Denk aan het verzorgen van de aankleding, opbouwen van de podia en het onderhouden van contact met auteurs en vrijwilligers.

Over De Nacht van de Literatuur
Tijdens De Nacht van de Literatuur programmeren we grote hedendaagse Nederlandstalige schrijvers zij aan zij met jong talent en en verrassende nieuwe helden.
De volgende editie staat gepland op 18 maart.

Ons team bestaat nu uit: Guido de Wijs, Karin Horst, Jelmer Soes, Nanny Luysterburg, Dagmar Holtman, Betty Huisman, Sebastiaan Spiekerman en Erna van ’t Westeinde.

Meehelpen? Laat het ons weten!
Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen? Stuur dan een e-mail naar nachtvandeliteratuur@gmail.com. Je inzet is op vrijwillige basis, en elke tijdsinvestering is bespreekbaar. Samen met jou maken we van dit bijzondere culturele én populaire festival weer een groot succes.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup

Blijf op de hoogte

En schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Nacht van de Literatuur.

Je aanmelding is gelukt!