De Nacht van de Literatuur organiseert sinds 2015 minstens één keer per jaar op verschillende locaties in Amersfoort een groot literatuurfestival, met een breed aanbod van regionale en landelijk bekende schrijvers en dichters (aanstormende en gevestigde namen); daarnaast is er een programma voor en door scholieren en vanaf dit jaar een programma voor scenarioschrijvers.

De Nacht van de Literatuur kent een bestuur van 4 tot 5 leden. Daarnaast kent de organisatie voor de uitvoerende taken een werkgroep met enthousiaste vrijwilligers. Alle functies zijn onbezoldigd.

Het bestuur komt gemiddeld zes keer per jaar bij elkaar, waarbij iemand uit de werkgroep regelmatig aanschuift om de voortgang van de activiteiten te bespreken. Daarbij stelt het bestuur de kaders en heeft het een klankbordfunctie.
Ook stelt het bestuur het jaarverslag en de jaarrekening op. Daarnaast onderhoudt het bestuur contact met (lokale) beleidsmakers en andere externen en zet het zich in voor het binnenhalen van subsidies, fondsen en sponsoren. De bestuursleden zijn enthousiaste ambassadeurs van de stichting en de projecten.

Bestuursleden worden benoemd voor een termijn van vier jaar en kunnen worden herbenoemd voor zo’n zelfde periode. Gemiddeld kost deze bestuursfunctie ca. twee uur per week. Het zou fijn zijn als het nieuwe bestuurslid de bestuurssecretaris gaat vervullen.

Bij interesse ontvangen we jouw reactie met cv en een korte motivatie graag uiterlijk 6 november. Je kunt je reactie mailen naar bestuursvoorzitter Geert Looyschelder via info@nachtvandeliteratuur.nl. Mocht je vragen hebben, kun je telefonisch contact met Geert opnemen via 06-18583202.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup

Blijf op de hoogte

En schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Nacht van de Literatuur.

Je aanmelding is gelukt!