Op 18 september 2021 van 20:00 tot 23:00 uur verwelkomt De Nacht van de Literatuur drie schrijvers in de Bibliotheek Eemland: Tommy Wieringa, Tobi Lakmaker en Auke Hulst. Zij lezen voor uit eigen werk en zullen geïnterviewd worden over hun schrijverschap, hun recente werk en alles wat nog meer ter sprake komt. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van de bibliotheek.

Tommy Wieringa (1967) is schrijver, columnist en scenarist. Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002), Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs 2006), Caesarion (shortlist IMPAC Dublin Literary Award 2013) en De heilige Rita (Bookspot Lezers- en Literatuurprijs, publieksprijs Gouden Boekenuil en Inktaap 2017).

Pieter Steinz schaarde Wieringa in NRC Handelsblad onder ‘de Grote Tien van de Nederlandse literatuur.’

Lees hier meer over Tommy Wieringa en de rest van het programma van De Nacht van de Literatuur 2021.

Tobi Lakmaker (1995, voorheen Sofie Lakmaker) debuteerde in 2021 met het alom geprezen De geschiedenis van mijn seksualiteit, waarin hij zijn liefdesleven en de eenzame worsteling met zijn gender beschrijft. ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit luidt: dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed.’ 

NRC Handelsblad schreef: ‘De debuutroman van Sofie Lakmaker heeft het in zich om een hit te worden – omdat het een vurig verhaal is, nietsontziend en grappig, zo smeuïg geschreven dat je erdoorheen vliegt.’ De Standaard voegde daar aan toe ‘Een veelbelovende literaire aankondiging: hier is Sofie Lakmaker. Wen er maar aan.’

Lees hier meer over Tobi Lakmaker en de rest van het programma van De Nacht van de Literatuur 2021.

Auke Hulst (1975) is schrijver, literatuurcriticus, journalist en muzikant. Sinds zijn debuut in 2006 publiceerde hij vele romans, essaybundels en reisboeken. Zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land (2012) werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en bekroond met de Cutting Edge Award 2013, de prijs voor het Beste Groninger Boek, en de Langs de Leeuw Literatuurprijs van het gelijknamige tv-programma. Slaap zacht, Johnny Idaho (2015), een dystopische roman over thema’s als economische apartheid en surveillance, werd genomineerd voor de Halewijnprijs, de Boekhandelsprijs en bekroond met de Harland Awards Romanprijs en de Reinaert-trofee.

In september 2021 verschijnt Hulsts nieuwste roman De Mitsukoshi Troostbaby Company, over een sciencefictionschrijver, in een ambitieuze mengvorm van memoires, kunstmatige intelligentie, tijdreizen en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan.

Lees hier meer over Auke Hulst en de rest van het programma van De Nacht van de Literatuur 2021.

Tickets nu verkrijgbaar
De Nacht van de Literatuur 2021 vindt plaats op 18 september van 20:00 tot 23:00 uur in De Bibliotheek Eemland. Er zijn tickets verkrijgbaar voor in de zaal én voor de livestream. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de bibliotheek.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

test popup

Blijf op de hoogte

En schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Nacht van de Literatuur.

Je aanmelding is gelukt!